top of page

Ενίσχυση του ανοσοποιητικου . Επηρεάζεται από την διατροφή;


Τα φρούτα🍎 🍊🥭🍍που καλλιεργούνται και φυτρώνουν κανονικά στην εποχή τους, ακολουθούν τη φυσιολογική πορεία της ανάπτυξής τους και όπως είναι φυσικό, είναι πιο υγιεινά και θρεπτικά χαρίζοντάς μας το μέγιστο σε ενέργεια και διατροφική αξία τους.

Τα τρόφιμα 🍞🧅🍆παρέχουν στον οργανισμό ενεργειακά υποστρώματα, όπως γλυκόζη και λιπαρά οξέα, δομικά μόρια όπως αμινοξέα και βιταμίνες, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά και μεταβολίτες που ενισχύουν την ανάπτυξη και διατηρούν τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η διατροφή επηρεάζει, επίσης, το ανοσοποιητικό σύστημα έμμεσα, μέσω άλλων συστημάτων και οργάνων που είναι ευαίσθητα στη θρέψη.

Ιδιαίτερα μέσω τον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης, τον λιπώδη ιστό και το έντερο.

Αυτά τα όργανα ανταποκρίνονται στα θρεπτικά συστατικά και στους μεταβολίτες τους, εκκρίνοντας ορμόνες, λιποκύτταρα και εντερικές κυτοκίνες, τα οποία επηρεάζουν τη δράση των κυττάρων του ανοσοποιητικού καθώς και άλλων τύπων κυττάρων.

Για να ενισχύσουμε την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μπορούμε να συμπεριλάβουμε στην καθημερινή μας διατροφή, τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικα συστατικα όπως τα φρούτα 🥝🍎🥭🍊του Ιανουαρίου!

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι υψίστης σημασίας για τον οργανισμό μας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

14 views0 comments
bottom of page